Program

Vineri, 16 noiembrie 2018

ora 18:00 - Recital extraordinar de chitară clasică susținut de Duo Kitharsis.

 

         Format din Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan, Duo Kitharsis este un duo de chitare de origine română, prezent în viața scenică încă din anul 2009.

          După absolvirea cu succes a Facultății de Interpretare Muzicală din cadrul Universității Naționale de Muzică Bucureşti, la clasa de chitară a Lect. Univ. Dr. Cătălin Ștefănescu-Pătraşcu, Duo Kitharsis îşi continuă studiile de Master în duo de chitare la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart, Germania, avându-i ca profesori pe Duo Kaltchev - Ivo şi Sofia Kaltchev.

Începând cu anul 2013, Duo Kitharsis studiază la Conservatoire de Strasbourg, la clasa unuia dintre cele mai celebre duo-uri de chitară din lume, Duo Melis - Alexis Muzurakis şi Susana Prieto.

În iunie 2016, cei doi termină studiile de Master, fiind absolvenți ai Academiei de Muzica HEAR - Universitatea din Strasbourg, Franța.

 

Duo Kitharsis a participat la numeroase concursuri internaționale, obţinând numeroase distincţii, dintre care enumerăm:

* Premiul I la Festivalul Internaţional de Chitară Transilvania, Ediţia a IX-a, Cluj-Napoca (România) în 2011;

* Premiul "Champagne Mailliard" la Concursul European de Muzică de Cameră Ediţia XXVIII, Paris (Franţa) în 2014;

* Marele Premiu la Festivalul Internațional de Chitară Clasică, Edițția a IX-a, Olsztyn (Polonia) în 2014;

* Premiul II la Concursul Internațional de « Duo de Chitară » L.I.G.I.T.A., Edițția a XXV-a, Liechtenstein în 2016;

* Premiul I la Concursul Internațional de Muzică de Cameră "Ciutat d'Elx" Edițția a XX-a, Elche, Spania, în 2018.

 

 

În deschidere: microrecital de chitară clasică susținut de Ștefan Lupu, student al Facultății de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice  din cadrul Universității de Arte “G. Enescu” Iași,  aflându-se sub îndrumarea domnului conferențiar univ. dr. Daniel Dragomirescu.

Ștefan Lupu a început studiul chitarei sub îndrumarea domnului profesor Ilie-Aurelian Zugrav în anul 2011, obținând până în prezent premii la diferite concursuri și festivaluri de chitară clasică:

         * Premiul I la Iași Guitar Festival (2012);

          * Premiul Special al Fundației Române de Chitară clasică la Sinaia Guitar Festival (2016);

          * Premiile I și II la Lira de Aur (Suceava);

          * Premiile I, II și III la Olimpiada Națională de interpretare instrumental, la fazele naționale.

A susținut recitaluri în țară (București, Iași, Piatra Neamț, Cluj, Tulcea) și în străinătate la Expo Milano 2015. 

A participat la lecții de masterclass cu renumiți maeștri ai chitarei precum Gabriel Bianco, Antal Puzstay, Carlo Marchione, Lorenzo Micheli, Andrew Zohn, Cătălin Ștefănescu, Daniel Dragomirescu, Mihai Cojocaru, Kónya István și Matteo Mela.

 

 

LocațiaSala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iaşi (intrarea liberă).

  

Sâmbătă, 17 noiembrie 2018

 

ora 14:00 - Concursul Național de Chitară Electrică, Sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților Iași

 

ora 17.15 - Workshop de luterie cu Florin Giuglea

Atelier despre chitară prezentat de muzicianul Florin Giuglea, lutier și constructor de chitare electrice, fondator FLO Custom Guitars. Vor fi prezentate informații despre:  intonație, setup pentru chitară, tipuri de lemn pentru chitară, taste, corzi, s.a.

 

Locația: Sala Foaier a Casei de Cultură a Studenților Iași (intrarea liberă).

 

ora 18.00 - FICS Jazz & Pop Orchestra, concert Tribut The Beatles

Recital tip școală susținut de Orchestra de Jazz și Muzică Ușoară a Universității de Arte "George Enescu" Iași: FICS Pop Orchestra, coordonată de conf. univ. dr. Dan Spînu. În deschiderea concertului vor susține un microrecital câștigătorii Concursului de chitară electrică ediția a X-a: Robert Ciubotaru (Iași) și Alec Rădulescu (București). În încheiere va avea loc Gala Laureaților Concursului de chitară electrică ediția a XI-a.

 

FICS Jazz & Pop Orchestra este un ansamblu relativ mare avînd ca nucleu o secţie ritmică (baterie, chitară bas, 1-2 chitări, pian, sintetizatoare) la care se adaugă un pachet de suflători (2-4 instrumentişti), un grup vocal (2-4 membri) şi mai mulţi solişti. Membrii sunt studenţi ai Facultăţii de Interpretare, Compoziţie şi Studii muzicale teoretice (de unde şi iniţialele din nume) din cadrul Univ. de Arte "G. Enescu" Iaşi, în principal de la Specializarea jazz şi muzică uşoară, cărora li se adaugă studenţi de la clasele de percuţie, trompetă, saxofon, trombon şi canto.

 

Locația: Sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților Iași (intrarea liberă).

 

 

Duminică, 18 noiembrie 2018

ora 18:00 - Concert live Florin Giuglea Trio: Invitation to the Blues

Florin Giuglea - chitară, voce

Hanes Radu - tobe

Adrian Ciuplea - chitară bass

“Invitation to the Blues” reprezinta rezultatul anilor de scena, studiu si respirat muzica. Mai mult, este proiectul bine-documentat si cercetat al lui Florin, calatorind mii de kilometri in SUA. De pe Beale Street din Memphis, Tennessee, pana in 6th Street in Austin, Texas, apoi de pe Bourbon Street din New Orleans, Louisiana, in renumitele baruri honky-tonk din Nashville si mai departe in Tupelo si Clarksdale, Mississippi, trecand prin clasicele sali de concerte din New York sau Los Angeles etc.

Florin a facut toate astea in cautarea vocii adevarate a muzicii blues. Intalnind muzicieni autentici de blues. Si acum Florin Giuglea aduce magia blues-ului in Europa in tara in care s-a nascut, impreuna cu o bucata din sufletul lui: “Invitation to the Blues”.

 

În deschidere microrecital Andrei Cerbu & The Crossroads (Andrei Cerbu - chitară, Alexandra Dodoi - voce, Teodor Cușnir - tobe, Robert Ciubotaru - chitară bass, Ana Cojocaru - pian). Vino să simți alături de Andrei Cerbu & The Crossroads vibe-ul și intensitatea unor emoții care au dus la nașterea muzicii blues, un stil de muzică cu impact de durată.

Invitat special Vlad Prisacariu (Onești).

 

 

Locația: Legend PUB Iași (intrarea liberă).