Program

Vineri, 17 noiembrie 2017 

ora 18:00 - Recital extraordinar de chitară clasică susținut de ansamblul de chitare al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, conducerea muzicală conf. univ. dr. Constantin Andrei.

În deschidere duo inedit de chitară clasică și clarinet susținut de lect. univ. dr. Daniel Dragomirescu și prof. univ. dr. Doru Albu.

Locația: Aula Bibliotecii Centrale Universitare ''Mihai Eminescu'' din Iași (intrarea liberă).

 

Sâmbătă, 18 noiembrie 2017

ora 14.00 - Concurs de Chitară ElectricăSala Gaudeamus a Casei de cultură a Studenților Iași

ora 18.00 - Concert sustinut de Orchestra de Jazz și Muzică Ușoară a Universității de Arte "George Enescu" Iași: FICS Jazz & Pop Orchestra coordonată de conf. univ. dr. Dan Spînu.

Locația: Sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților Iași (intrarea liberă).

 

Duminică, 19 noiembrie 2017

ora 15:00 - Masterclass de chitară bass susținut de Adrian Ciuplea, bassistul formației Platonic Band din București, sala studio din Casa de Cultură a Studenților Iași.

ora 17:00 - Lansare de carte Andrei Roșulescu și Iarina Copuzaru - Cartea Arpegiilor, Studii pentru chitară electricăLibrăria Cărturești Palas Mall.

ora 19:00 - Concert Jazz & Blues: Nicu Patoi & Platonic Band, Sala Gaudeamus. În deschiderea concertului Platonic Band va susține un recital Vlad Prisăcariu, câștigătorul ediției 2016 a IAȘI Guitar Festival, urmat de Gala Laureaților Concursului de chitară electrică (intrarea liberă).

 

 

Regulament Concurs

Toți participanții la concursul de chitară electrică trebuie să citească și să accepte următorul regulament și urmatoarele condiții înainte de a completa formularul de înscriere. Nerespectarea acestor reguli duce la descalificare. Concursul are loc pe data de 18 noiembrie 2017 în intervalul orar 14.00 - 16.00 în Sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților Iași. Intrarea este liberă. Concurenții vor avea vârstele cuprinse între 11 și 18 de ani. Se completează online formularul de inscriere în concurs pe care îl găsiți mai jos si se trimite până la data de 15 noiembrie 2017 împreună cu piesa aleasă pentru interpretare. Se poate adăuga un link către Youtube cu negativul piesei ori trimite în format .mp3 la adresa petran.paveliuc@yahoo.com Concurenții care nu au împlinit încă 18 ani trebuie să fie însoțiți de un profesor coordonator, tutore legal sau părinte. În cazurile speciale, copiii pot participa și cu o cerere din partea parinților sau a tutorelui legal care să dovedească acordul acestora pentru participarea la concurs, act cu care se vor prezenta juriului/organizatorilor.

 

Concurenții trebuie să cunoască noțiuni de bază din tehnicile cele mai folosite de chitariști:

1. alternate picking

2. sweep picking

3. legatto

4. bending

5. tapping

6. harmonics (flajeolete)

7. moduri & game

8. arpegii

9. acorduri & progresii

10. power riffs

11. fingerstyle

 

Concurenții  sunt obligați să fie prezenți pentru intrarea în concurs cu cel puțin 20 de minute înainte de ora comunicată de organizatori.

Intrarea în concurs se va face prin tragere la sorți înainte de ora de începere. În caz de întârziere din forță majoră (așa cum este aceasta definită de lege) organizatorii vor face tot posibilul să găsească un alt timp de intrare în concurs. Dacă nu va fi posibil acest lucru, concurentul va fi descalificat.

 

Fiecare concurent va interpreta două piese consecutive în limita a 10 minute, în ordinea cerută de juriu:

       1. o piesă de factură rock la libera alegere a concurentului: individual sau cu negativ (cd, mp3 sau link Youtube cu backing track).

       2. o piesă de improvizație în primă audiție pe o temă dată de juriu (live).

 

Concurenții au la dispoziție o stație Marshall JCM 2000TSL 100Wcu cabinet 4X12, însă pot aduce procesorul sau/și statia proprie pentru a obține sunetul pe care îl doresc. Instalarea și cablarea lor nu trebuie sa depășească 5 minute. Concurentul care depășește timpii alocați ar putea fi depunctat în clasament (în funcție de decizia juriului). Juriul este format din artiști, muzicieni, membri ai unor formații cunoscute și chitariști consacrați. Juriul hotărăște ordinea concurenților prin cumul de puncte de la 1 la 10, în baza următoarelor criterii:

1. Prezența scenică

2. Interpretare (intonația și acuratețea notelor)

3. Ritm (constanta ritmică si tempo)

4. Originalitate și inspirație în improvizație

5. Acordaj

În caz de departajare pentru concurentii cu acelasi punctaj sau cu punctaje foarte apropiate aceștia vor  prezenta la cererea examinatorului 4-8 măsuri din tehnica respectivă, fiind punctati corespunzator nivelului tehnic cu note intre 1 si 10.

Premiile oferite de organizatori sunt:

Premiul I –   500 lei

Premiul II –  300 lei

Premiul III – 200 lei

Înscriere

Atenție! Completarea câmpurilor este obligatorie pentru înscrierea în concurs. Formularul trebuie trimis până la data de 15.11.2017. Nu uitați să trimiteți un link Youtube către negativul piesei ori negativul în format .mp3 la adresa petran.paveliuc@yahoo.com

Note: Please fill out the fields marked with an asterisk.